Craze i Kosttillskott knappast Hälsokost

/craze-kosttillskott-ingen-halsokost.jpg

Vare sig kosttillskott eller hälsokost?

Aldrig har väl debatten gått så hög som när det gäller kosttillskottet Craze med ett innehåll av metamfetaminliknande ämnen. Craze förefaller förvisso ha varit väldigt uppskattad på missbrukar marknaden och i gymet där flera träninde individer kunde ta i hårdare och längre än någonsin tidigare. Förvisso verkar det vara en sanning men påverkansgraden verkar dock inte ha uppskattats av alla. En del blev bara nojiga och ängsliga.

 

Upplevs som hälsokost dag 1 kanske upplevs som ett måste dag 2

Att det var lagliga tillsatser i Craze förefaller vara klart, vilket också visar att de s.k. naturliga extrakten av "geranium" med adrenalinliknande substanser som norsepseudoeffedrin och andra effedrin liknande medel förefaller därför vara helt klart. De senaste dopingavslöjandena visar också att vad som kallas kosttillskott ofta kan rymma högeffektiva substanser som inte är klassade på något sätt, vilket är intressant då just detta är applicerbart på de flesta kemiska kompositioner som finns i allmänhet.

Detta gör ju att när nya påstådda s.k. naturliga extrakt som dendrobium (Orkidé vilken idé va) ändrar marknaden för kosttillskott så visar marknaden ochmarknadens aktörer att den i stort sätt följer samma regler som för RC eller research Chemicals där högeffektiv och otestad narkotika säljs på nätet och de vanligaste köparna är underåriga som nu får den tveksamma äran att bli försökskaniner till tveksamma kanaler egna intressen. Bra eller dåligt, tja vad tycker du själv?

 

Kalla det Orikidé extrakt - Vilken fin idé?

När någon fått för mycket av dendrobium extrakt i sig och infinner sig på aktuten finns det nog inte så mycket att göra för antidoter mot dendrobium extrakt finns inte,  eller kanske man ska säga de finns i lika hög grad som verksamma beståndsdelar från dendrobium extrakt, för handen på hjärtat väldigt många orkideer blir det för att skapa ett så högeffektivt extrakt, eller hur...

 

Nuförtiden bryr sig inte ens Vick´s om att skriva Desoxyephedrine på sin förpackning med Vicks inhaler in US utan skriver det rätt av att det är Metamfetamin av levotyp i innehållet dvs L-metamfetamin, den i princip overksamma stereoisomeren till ICE, Shabu, Crystal osv den rökbara formen av D-metamfetamin hydrokloorid. Detta visar om inte annat att en läkare som ser vad en eventuell förgiftning handlar om har större chans att göra något åt den än den som möter ett tveksamt påstående från en tillverkare av kosttillskott som inte har stöd i verkligheten eller omkrinliggande områden...

All jag undrar är: Men vad har det med Hälsokost egentligen att göra?

Med fler och fler som kallar sig hälsobutik på nätet är det väl ändå ett minimikrav att kunna kräva att de inte äventyrar just hälsan. Kosttillskott brukar dessutom vara något som man behöver och normalt får i sig vid kosten men kanske inte i de mängerna som krävs. Dessa designer-droger som marknadsförs som gym supplement av "hälsobutiker" är självklart inget annat än designerdroger i kosttillskotts-förpackning och den väldigt specifika anledningen till att riksidrottsförbundet rekomenderar sina atleter att INTE ta kosttillskott av den enkla anledningen att man kan aldrig vara säker på vad som finns i dem.

Snacka om att delar av branchen skjuter sig själva i foten och låter flertalet få ta stöten.

Mannen bakom Craze har sedan tidigare åtminstonde ett dödsfall på sin lista över vad hans kosttillskott orsakat.  Antalet korrekt fällda dopingavslöjjanden som beror på kosttillskott spetsade med medel vars bioaktivitet med farmakologiska medicinska effekter och starkare är okänt.

Men det är väl inget som en hälsobutik ska ägna sig åt, inte heller en hälsokostbutik på nätet eller var den än befinner sig, eller vad säger du?

 

9 Aug 2013

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)
google.com, pub-1961314202598879, DIRECT, f08c47fec0942fa0