Hälsokost i en Hälsokostbutik?

Med anledning av att Hälsokostkedjan Life fick priset årets förvillare av föreningen för vetenskap och folkbildning finnns det återigen anledning att undra ifall det finns så mycket mer att sälja i en hälsokostaffär, hälsobutik eller vad man än vill kalla det än just hälsokost...

 

VOF motiverar priset som årets förvillare med att Life hälsokostbutikerna i det stora hela förefaller att ge medicinsk rådgivning i strid med reglerna samt ägnar sig åt en marknadsföring som förefaller anspela på människors ångest inför sin egna hälsa. Med påståenden som "bidrar till bibehållen hälsa" vilket i princip inte säger ett jota och "kan stötta immunsystemet" så verkar budskapet mer vilseledande än strikt informativt. Förutom detta så påpekas att marknadsföringen va diverse produkter som

-Kolloidalt Solver

-Diverse detox kurer

-Flour fria tandkrämer i enlighet med

-Antioxidanter med vitaminer och mineraler marknadsförs utan ett enda ord om dess potentiella biverkaningar.

 

Bland de tidigare som fått utmärkelsen årets förvillare kan vi räkna ledningen för KI Karolinska institutet som försökte dölja Paolo Macchiarinis fusk med sin forskning vilket sannolikt ledde till en rad onödiga lidanden och felgrepp som man från ledningens sida var noga med att Inte se.

det negativa med metall lösningar är att effekten i stor grad kan påverkas av utseendet och storleken på partiklarna, dvs hur stor yta som kommer i kontakt med omgivnigen för att reagera. Något som kanske blir som tydligaste med att det kan vara relativt ofarligt att svälja några gram bly i form av en enda hel klump men troligen mycket farligare att svälja 100 milligram microniserat nanobly. För bluklumpen tas definitivt inte upp som helhet, men det kan bly i vissa former göra och konsumption av bly eller guld och silver är inget vi rekomenderar.

 

Men visst kan man minnas tider då Radioaktiva ämnen var heta och fanns både här och där som ett extra tillskott.

 

Eller hur DNP Dinitrofenol såldes som bantningsmedel i usa för mycket länge sedan och förutom att ge flera hundra fall av blindhet även gav upphov till FDA och den hårdare regleringen av de försålda produkterna med läkemedelns verkan.

 

2 Jan 2019

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)
google.com, pub-1961314202598879, DIRECT, f08c47fec0942fa0