Vad är Hälsokost

Hälsokost

Termen hälsokost i allmänhet används för att beskriva livsmedel som anses vara till nytta för hälsan , utöver en normal hälsosam kost som krävs för människans näring

"Hälsokost" används ibland som ett samlingsnamn som omfattar naturliga livsmedel , ekologiska livsmedel , hela livsmedel , och ibland kosttillskott . Sådana produkter säljs i hälsokostbutiker eller i hälsa / organiska delar av stormarknader.

"Hälsokost" kan också hänvisa till functional food : livsmedel för vilka en särskild ansökan hälsofördelar görs, till exempel att konsumtionen av livsmedlet kan förebygga sjukdom.

Dessutom "hälsokost" används ibland i motsats till " skräpmat ", vilket kan vara hög i kalorier, men har lite andra näringsvärde. Hälsopåståenden beskriver en relation mellan ett livsmedel, mat komponent eller kosttillskott ingrediens, och minska risken för en sjukdom eller hälsorelaterad kondition. I allmänhet har dock anspråk på hälsofördelar för vissa livsmedel inte utvärderats av nationella tillsynsmyndigheter. Dessutom har forskning som finansieras av tillverkare eller marknadsförare som kan ligga till grund för sådan marknadsföring påståenden visat sig resultera i gynnsammare resultat än oberoende finansierad forskning. Det finns ingen exakt definition för "hälsokost" vilket lett fram till att det råder en stor frihet för säljarna att definiera sina egna varor som hälsokost. Så vad som är hälsokost och vad som säljs i en hälsokostbutik är än så länge en definitionsfråga som är upp till var och en att besvara.

 

Hälsokost Online

12 Dec 2012

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)
google.com, pub-1961314202598879, DIRECT, f08c47fec0942fa0